Ολοκληρωμένη άσκηση στην επεξεργασία κειμένου

Η άσκηση περιλαμβάνει 73 ενέργειες-δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν ώστε, αφού πληκτρολογηθεί με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή κειμένου το κείμενο που δίνεται και γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, μορφοποιήσεις κ.λπ., να αποκτήσει την τελική μορφή που επιθυμούμε.

Οδηγίες για τους μαθητές:

1) Η άσκηση θα υλοποιηθεί σε διάρκεια 7 περίπου διδακτικών ωρών.

2) Κάθε φορά θα πρέπει να αποθηκεύετε το αρχείο (αποθήκευση ως…) με διαφορετικό όνομα. :
 - την πρώτη φορά με όνομα Ιστορία των υπολογιστών-έκδ.1
 - τη δεύτερη φορά με όνομα Ιστορία των υπολογιστών-έκδ.2
 - την τρίτη φορά με όνομα Ιστορία των υπολογιστών-έκδ.3, κ.ο.κ.

3) Στο κάθε μάθημα, για να συνεχίσετε την άσκηση θα ανοίγετε το τελευταίο αρχείο που έχετε αποθηκεύσει. Σε περίπτωση απώλειας για οιοδήποτε λόγο του τελευταίου αποθηκευμένου αρχείου, θα ζητάτε να σας το δώσει ο καθηγητής, έτοιμο.

4) Για την πληκτρολόγηση του κειμένου θα διατεθεί 1 διδακτική ώρα. Σε περίπτωση που κάποιος δεν προλάβει να ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση, το έγγραφο θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας από τον καθηγητή.

5) Η πληκτρολόγηση του κειμένου θα γίνει χωρίς να κάνετε απολύτως καμιά άλλη ενέργεια, δηλ. θα πατάτε μόνο τα πλήκτρα που απαιτούνται για να εμφανιστούν οι χαρακτήρες και οι λέξεις όπως  είναι στο κείμενο που σας δόθηκε. Δεν θα πατάτε κανένα πλήκτρο για να αλλάξετε γραμμή, δεν θα διορθώνετε ορθογραφικά λάθη κ.λπ. Φροντίστε μόνο να βάλετε τα κενά όπου ακριβώς υπάρχουν.
Σημ.: Οι κενές γραμμές στο αρχικό κείμενο χρησιμεύουν μόνο για να σας δείξουν που πρέπει να γίνει αλλαγή παραγράφου, δηλ. που θα πατήσετε το πλήκτρο ENTER. Εσείς δεν θα αφήσετε κενή γραμμή!

6) Στο έντυπο της άσκησης και στον κενό χώρο που υπάρχει μετά από κάθε δραστηριότητα, θα γράφετε τις ενέργειες που κάνατε για να υλοποιηθεί αυτό που σας ζητάει η δραστηριότητα.

Εδώ βρίσκονται:

_

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου